Ga naar hoofdinhoud

Textielkunst in De Timmerwerf

 

logo-timmerwerf1

Textielcollectief TEXT ’88 exposeert vanaf 27 februari tot en met 18 juni 2016  in museum De Timmerwerf in De Lier. De expositie is elke zaterdag te bezichtigen van 10.00 tot 16.00 uur.

TEXT ’88 staat voor ‘Textiel, opgericht in 1988’. Het is een groep van 12 kunstenaars, die de textielkunst beoefenen. De leden werken individueel, maar komen iedere maand bij elkaar om hun werk, onder professionele begeleiding, met elkaar te bespreken. Deze manier van werken leidt tot een specifieke, eigen stijl van de diverse kunstenaars. Soms is die te herkennen aan een (terugkerend) thema of onderwerp, soms door het gebruik van speciale technieken, maar ook door een kenmerkend kleurgebruik of opmerkelijke materialen die het begrip ‘textiel’ overstijgen. Sommigen werken ruimtelijk, anderen liever in het platte vlak.

Voor deze tentoonstelling gebruikten de leden van TEXT ’88, naast hun vertrouwde stoffen en draden, ook materiaal dat bij uitstek past bij de Timmerwerf: het zachte, aaibare textiel wordt vergezeld door  harde, ruwe nagels en spijkers. Een ongewone combinatie, die samen met het gevarieerde, individuele werk een levendig en kleurrijk schouwspel oplevert.

Textielcollectief TEXT ’88 heeft al verschillende keren geëxposeerd, bijvoorbeeld in museum ‘Het Wevershuis’ in Leiden, het ministerie van Infrastructuur en Milieu in Den Haag, kunstcafé ‘De Galerie’ in Warmond en de bibliotheek in Alphen aan de Rijn. Vorig jaar leverden de leden een bijdrage aan het Textielfestival in Leiden door werk tentoon te stellen in de Hortus Botanicus. Ook verzorgden zij in dat jaar een expositie in de Hofboerderij in Wateringen. Hier is nog het, speciaal voor deze locatie gemaakte,  gemeenschappelijke werk ‘Gevoel bij het Westland’ te zien.

De huis-aan-huiskrant voor de Lier doet op Twitter (@DeLierenaar) verslag van de opening. Mét interviews met Annemie van der Knaap en Margot Bekker over de nieuwe expositie. Hieronder het filmpje:

Textielkunst in Museum De Timmerwerf
Van 26 februari t/m 18 juni 2016.
Adres: Museum De Timmerwerf, Hoofdstraat 63,  2678 CG  De Lier

Openingstijden:
Elke zaterdag van 10.00 – 16.00 uur.

Informatie: www.detimmerwerf.nl

Back To Top