Ga naar hoofdinhoud

MONO JAPAN: Japans Ambacht & Design

Vanaf donderdag 4 t/m zondag 7 februari is in Amsterdam de tentoonstelling ‘MONO JAPAN – Japans Ambacht & Design’ te zien.

MONO JAPAN is een soort beurs. Naast de zakelijke bezoekers is ook het grote publiek van harte welkom! In de hotelkamers van het Lloyd Hotel zullen verschillende producten uit Japan te bezichtigen zijn. De kamers kunt u één voor één bezichtigen, bij elke deur zal weer een andere onbekende wereld opengaan. Daarnaast zijn er lezingen, workshops en kunsttentoonstellingen, waaronder een lezing van de ontwerpers Scholten & Baijings en de Japanse ontwerper Teruhiro Yanigahara.

Een mooie kans om de schoonheid van Japanse producten te bewonderen!

Mono Japan - Arita porselein Sashiko

Dit evenement is georganiseerd door Japan Cultural Exchange (JCE). Het doel van het JCE is om een culturele uitwisseling tussen Japan en Nederland in gang te zetten. JCE kent, door het bezoeken van meerdere regio’s, veel Japanse ambachtslieden, en heeft daardoor kennis over de traditionele productiemethodes, -technieken en materiaal ontdekt. Ook hebben zij gezien hoe ambachten binnen de familie van generatie tot generatie worden overgedragen. In Nederland is er ook steeds meer belangstelling voor ambachtelijke producten. Men heeft de kwaliteit van vakmanschapsproducten ontdekt.

Het JCE heeft ook een workshop-serie die zich richt op Japanse kunst en ambacht:
27 februari: Sashiko (borduren)
9 april: Washi – Japans Papiermaken
19 maart: Watoji – Japans Boekbinden
Deze data vindt u ook terug op de agenda van Needles4all

MONO JAPAN in het Lloyd Hotel
Van 4 februari t/m 7 februari 2016.
Adres: Lloyd Hotel, Oostelijke Handelskade 34, 1019 BN  Amsterdam

Openingstijden:
Elke dag van 11.00 – 18.00 uur.

Informatie: JCE

Back To Top